Atelier “DRAMA DIGITALA”

Scopul acestui atelier este de a indica elevilor câteva strategii pentru a face față dramelor digitale. Intenția este, de asemenea, de a-i încuraja să nu tolereze violența pe Internet și că aceștia ar trebui să fie exemple și promotori ai unor relații corecte, de la egal la egal, în viața virtuală, dar și în viața reală.

Conform acestor obiective, există câteva activități de grup planificate, precum și câteva jocuri de rol pentru elevi. Aceștia își vor alege rolul astfel încât unii vor fi cei care provoacă conflicte, iar alții vor interpreta rolul persoanelor care se comportă constructiv pentru a evita conflictul sau pentru a minimiza unul care abia a început.

Atelierul a fost pregătit de Consuelo Ruiz de la școala parteneră IES MAESTRE DE CALATRAVA din Ciudad Real, Spania. Acest atelier a fost creat pentru elevii de gimnaziu. Îl recomandăm copiilor din clasa a VI-a (11-12 ani). Toate materialele necesare pentru desfășurarea acestui atelier sunt disponibile în acest articol în format PDF. /Mihaela Cristina Ciofalca/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s